به گزارش مرکز خبر حوزه ، در ابتداي اين نشست حجتالاسلام مهدی سجاديامين استنباط حکم شرعي مسئله اذن ولی در ازدواج باکره را از مباحث مهم و مبتلابه فقهي معرفي کرد و به بيان مسائل مورد اتفاق در مبحث ولایت پدر و جد پدری در ازدواج دختران پرداخت.
عضو هيئت علمي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان خاطر نشان کرد: آنچه در اين مسئله، موجب اختلافنظر فقها شده است، روايات متعدد با مضامين متفاوتي است که از سوي معصومين صادر شده است.
وی افزود: اختلاف در مباني اصولي و همچنين اختلاف در کيفيت جمع بين اين روايات، حدود هشت نظريه را در مورد ازدواج دختری که به سنّ بلوغ و رشد رسید، اما بکارتش باقي است، پديد آورده است.
حجتالاسلام سجادي امین به بيان ديدگاه خويش با استناد به آيات و روايات پرداخت و در اين بين استقلال مالي دختر را به عنوان عنصري اساسي در مسئله مطرح کرد.
وی اظهار داشت: در ازدواج دائم يا موقت، استقلال مالي باکره، استقلال ازدواج او را در پي دارد و عدم استقلالاش به عدم استقلال ازدواج وي خواهد انجاميد.
در ادامه، حجت الاسلام امير رحماني به نقد و ارزيابي اثر حجتالاسلام سجادی امین در ارتباط با اذن ولی در ازدواج باکره پرداخت.
براساس اعلام روابط عمومی حوزه های خواهران،وي این پژوهش را اثري جامع قلمداد کرد و توجه به عمومات قرآني و مدنظر داشتن جهتگيري کلّي قرآن را در مسئله مورد نظر از نقاط قوت آن برشمرد.
حجتالاسلام رحماني ضمن ابراز ترديد در برخي مدعيات پژوهشگر اظهار داشت: قول به استقلال دختر باکره در ازدواج قول مشهور فقها نيست، ضمن آنکه بايد بررسي کرد مراد از استقلال در روايات چيست.
وي با نقد استنباط پژوهشگر از اصطلاح «استقلال» معناي آن را استقلال در همه شئون زندگي تفسير کرد و اظهار داشت: ذکر احتمالات در يک مسئله بدون استناد به قراين، قواعد اصولي، ارتکازات فقها و ... چندان قابل اعتنا نیست و قابل خدشه است.
در ادامه این جلسه اعضاي هيئت علمي دفتر مطالعات و تحقیقات زنان با مشارکت در بحث، به اظهار نظر پيرامون مسئله مورد نظر پرداختند.